Pada 1 Ogos 2024, Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bukit Mentok telah mengadakan acara sukan tahunan yang bertempat di padang sekolah. Acara tersebut telah berlangsung dengan penuh meriah dan melibatkan penyertaan aktif daripada pelajar, guru-guru, serta ibu bapAktiviti dan Pertandingan:
Pelbagai aktiviti sukan telah dijalankan termasuk larian 100 meter, lompat jauh, lompat tinggi, acara lontar peluru, dan acara sukaneka yang melibatkan permainan tradisional. Pertandingan tersebut bukan sahaja bertujuan untuk memupuk semangat kesukanan dalam kalangan pelajar, tetapi juga untuk meningkatkan kerjasama dan perpaduan di antara mereka.

Kejayaan dan Pencapaian:
Pada hari tersebut, beberapa pelajar telah memenangi trofi dan pingat sebagai penghargaan atas pencapaian cemerlang mereka dalam pelbagai acara sukan. Dalam gambar yang diambil semasa majlis penyampaian hadiah, kelihatan para pelajar bersama guru-guru mereka menunjukkan trofi yang dimenangi. Wajah-wajah gembira dan bangga jelas terpancar, menunjukkan kepuasan atas usaha dan latihan yang dilakukan.

Perasmian dan Penutup:
Majlis perasmian telah disempurnakan oleh Pengetua SMK Bukit Mentok yang turut memberi ucapan dan semangat kepada semua peserta. Beliau menekankan pentingnya semangat kesukanan dan juga kepentingan gaya hidup sihat. Acara ini turut disokong oleh beberapa penaja yang menyediakan hadiah dan sumbangan untuk menjayakan hari sukan tersebut.

Keseluruhannya, hari sukan di SMK Bukit Mentok pada 1 Ogos 2024 adalah satu kejayaan besar. Ia bukan sahaja menyediakan platform untuk pelajar menunjukkan bakat dan kemampuan mereka dalam bidang sukan, tetapi juga memperkukuhkan lagi hubungan di antara semua warga sekolah. Diharapkan acara sebegini akan terus dianjurkan pada masa hadapan dengan lebih banyak penyertaan dan kejayaan.